Start proces under Onboarding

I denne artikel kan du læse hvordan du starter en proces i Onboarding modulet. Det kan f.eks. være en pre-, on- eller offboarding proces som du ønsker at starte.

Du kan også starte en proces i Onboarding modulet direkte fra de andre moduler. Læs mere her:

*Benyttes hvis Talent Management er en del af dit produkt, da du her kan oprette den ansatte kandidat i medarbejdermodulet og samtidigt starte f.eks. preboarding processen.

Har du f.eks. færdiggjort preboardingen og ønsker at starte onboardingen, så kan du læse mere om hvordan du gør det her:
Flyt onboarding profil til ny proces

1. Klik på Onboarding i hovedmenuen

Bemærk, at hovedmenuen kan variere alt efter brugertype samt hvilke produkter, I har til rådighed.

2. Klik på "Pipeline detaljer" på den proces du ønsker at starte eller på den dertilhørende fane

3. Klik på knappen "Ny proces"

4. Du ser nu "Ny proces" pop-up'en, hvor du skal vælge;

• Eksisterende medarbejder eller Ny medarbejder*
  • den ønskede Pipeline
  • den ønskede Proces
  • den ønskede Medarbejder formular

Klik på "Fortsæt" når ovenstående er valgt.

*Bemærk, har du ikke Talent Management modulet, så skjules denne mulighed.

5. "Team" pop-up'en vises nu og her kan du se hvem der vil blive tildelt som teammedlemmer og få adgang til denne proces.
Du kan også tilføje flere teammedlemmer ved at klikke på "Tilføj bruger" eller vente og gøre det via Onboarding profilen på et senere tidspunkt.

Klik på "Fortsæt" når teamet er sat.

6. Indstil startdatoer for din proces
Indstilles der ingen dato på et trin, betyder det at opgaverne på dette trin straks skal begynde, så snart opgaverne på det forrige trin er fuldført. Sættes der derimod en dato, betyder det at opgaverne på dette trin først vil begynde på denne dato - ikke før, selvom opgaverne på det forrige trin er fuldført.
Bemærk dog, at du efterfølgende sagtens kan rette disse datoer, samt springe frem til næste trin manuelt, hvis du skulle få behov for det.

Når datoerne er indstillet, kan du vælge om processen skal;

• Vente på de indstillede startdatoer for at begynde det næste trin eller ej, ved at aktivere eller deaktivere "Vent på startdatoer for at indlede trin"
  • Starte opgaverne på den indstillede dato på næste trin, selvom opgaverne på forrige trin ikke er fuldførte endnu, ved at aktivere eller deaktivere "Forcer igangsætning af trin på startdato"

Klik på "Fortsæt" når ovenstående er valgt.

7. Udfyld Medarbejder formularen og klik på Gem*

Bemærk, Medarbejder formularen kan se forskellig ud, da denne kan skræddersyes efter behov.

*Benyttes Talent Management modulet og herved muligheden for at vælge Eksisterende medarbejder i pkt. 4.1, så startes processen efter du har indstillet startdatoer i pkt. 6.

Din proces er nu startet og kan følges under Onboarding!