Registrer ferie eller fravær

I denne artikel kan du læse hvordan du registrerer ferie eller fravær på dig selv eller dine medarbejdere.

Gå til Medarbejdere i hovedmenuen

Du kan vælge at registrere fravær via medarbejderprofilen eller under fanen "Fravær":

Medarbejderprofilen

1. Klik på din profil eller medarbejderen du ønsker at registrere ferie eller fravær for

2. Klik på "Nyt fravær" under Aktivitet eller på "Fravær" i menuen

Bemærk, det afhænger af jeres opsætning og din brugers adgang, om der kan tilføjes fravær via widgetten, da denne skal gøres tilgængelig for din bruger under "Visninger".

3. Udfyld de obligatoriske felter

Type: Vælg hvilket type fravær der skal registreres. Det kan f.eks. være ferie, sygdom eller læring.

Fra/til: Angiv perioden du/medarbejderen er fraværende med en start- og slutdato. Hvis fraværstypen tillader halvdage, vil det også skulle angives om hvornår fraværet er på dagen.

Når perioden er angivet, kan det ses hvor mange dage, der vil blive booket, samt hvor mange der allerede er brugt og hvor mange dage der vil være tilbage.
Derudover kan det også ses, om dette fravær overlapper andres fravær.

Hvem vil dække dig under dit fravær?: Vælg en kollega, såfremt der er en aftale om at denne vil dække dig/medarbejderen under fraværet.

Underret andre kolleger: Vælg en eller flere kolleger, der skal modtage en notifikation om at du/medarbejderen er fraværende i denne periode.

Kommentar: Tilføj en kommentar og denne vil blive vist til lederen, der evt. skal godkende fraværet.

4. Klik på "Gem" for at tilføje fraværet
Er det bestemt at den valgte fraværstype kræver godkendelse af en leder, vil denne leder nu blive notificeret herom.
På fanen "Fravær" kan det ses om fraværet afventer godkendelse.

Fanen "Fravær"

1. Klik på fanen "Fravær"

2. Klik på "Nyt fravær" for at tilføje fravær

3. Udfyld de obligatoriske felter

Medarbejder: Er du leder, administrator eller har administratorrettigheder indenfor visse afdelinger, skal du vælge den medarbejder du ønsker at registere fravær for.

Type: Vælg hvilket type fravær der skal registreres. Det kan f.eks. være ferie, sygdom eller læring.

Fra/til: Angiv perioden du/medarbejderen er fraværende med en start- og slutdato. Hvis fraværstypen tillader halvdage, vil det også skulle angives om hvornår fraværet er på dagen.

Når perioden er angivet, kan det ses hvor mange dage, der vil blive booket, samt hvor mange der allerede er brugt og hvor mange dage der vil være tilbage.
Derudover kan det også ses, om dette fravær overlapper andres fravær.

Hvem vil dække dig under dit fravær?: Vælg en kollega, såfremt der er en aftale om at denne vil dække dig/medarbejderen under fraværet.

Underret andre kolleger: Vælg en eller flere kolleger, der skal modtage en notifikation om at du/medarbejderen er fraværende i denne periode.

Kommentar: Tilføj en kommentar og denne vil blive vist til lederen, der evt. skal godkende fraværet.

4. Klik på "Gem" for at tilføje fraværet
Kræver den valgte fraværstype godkendelse af en leder, vil denne leder nu blive notificeret herom.
På fanen "Fravær" kan det ses om fraværet afventer godkendelse.

Du kan læse mere i nedenstående artikel, såfremt du ønsker at godkende fraværet
Godkend/afvis fravær