Opret/rediger GDPR sletteregler

I denne artikel kan man læse hvordan man opretter eller redigerer i sine GDPR sletteregler.
Disse regler benyttes til at holde sig complaint med f.eks. Persondataforordningen, samt at kunne automatisere en oprydning i gamle data, da reglerne fjerner data fra løsningen.

1. Gå til "GDPR" via "Indstillinger" i hovedmenuen

2. Klik på "Ny regel" for at oprette en ny eller...

... klik på en af de eksisterende for at redigere denne

3. Angiv en titel

4. Vælg hvornår data skal slettes, samt efter hvilken handling, der trigger dette

Det er også muligt at basere slettereglen på nogle kriterier, således at man f.eks. kan have forskellige regler for et aktivt job og en emnebank.
Der kan vælges mellem nogle standard kriterier, samt elementer fra formularer.

5. Tilføj beskeder
Tilføj påmindelsesbeskeder, såfremt f.eks. kandidaten skal have mulighed for at forlænge sin profil og dermed skal påmindes om sletningen 30 dage før sletningen.

Bemærk, man kan også benytte specifikke beskedskabeloner hertil.
Du kan i artiklen Opret/rediger beskedskabelon læse om hvordan du opretter disse.

6. Klik på "Gem" og aktiver reglen
Slettereglerne er nu aktive og vil fjerne data efter den angivet periode.