Grundlæggende opsætning af en formular

I denne artikel kan du lære mere om den grundlæggende opsætning af en formular - hvad end det er et ansøgningsskema, en medarbejder formular, en evalueringsformular eller almindelig formular. Du kan læse om hvordan du opretter/redigere en formular her

Sådan tilføjer du et nyt trin

Når du har oprettet en ny formular vil den være tom, og du skal nu bygge indholdet. Lad os først oprette formularens trin, hvori du kan tilføje elementer:

1. Tryk på "Tilføj trin"

2. Navngiv trinnet

Sådan tilføjer du et nyt element

1. Fold trinet ud, hvorpå du gerne vil indsætte et element

2. Tryk på "Tilføj element"

3. Vælg hvilken elementtype som du vil indsætte (Hvilke svarmuligheder skal der være?)

4. Udfyld indholdet om det nye element (Hvilket spørgsmål vil du have svar på?)
Indholdsmuligheder vil variere alt for elementtypen.

Indhold af elementtypen "Valgmuligheder":

Indhold af elementtypen "Tekst svar":

Bemærk, du kan også tilføje et eksisterende element fra en anden formular. Dette kræver blot at du har slået "Benyt i andre formularen" til under avanceret i "Indstillinger" på det givne element. Man kan se en oversigt over delte elementer her: Hovedmenu > Indstillinger > Formularer > Delte elementer

Andre tips til opsætning af en formular

• Du kan ændre i rækkefølgen af trin og elementer ved at trække i de tre vandrette streger:
    Sk_rmbillede_2020-04-21_22-42-42.png         Sk_rmbillede_2020-04-21_22-43-16.png

• På hvert element kan du vælge om spørgsmål er obligatorisk eller valgfrit:
  • Hvis du holder musen over et element bliver følgende tre ikoner vist, hvor du kan gøre følgende:
    • Blå ikon = Rediger det givne element
    • Grøn ikon = Hurtig genvej til oprettelse af nyt element efter det givne element
    • Orange ikon = Opdel to elementer, så de placeres ved siden af hinanden. Herefter kan du trække i fordelingen, og slette opdelingen ved at trykke på det røde kryds:
  • Tryk på nedenstående ikon under et trin, så opdeles trinnet i en venstre og højre kolonne:
  • I denne artikel kan du læse om hvordan du skjuler bestemte elementer indtil bestemte valgmuligheder er blevet valgt.