Opret/rediger rekrutteringsskabelon

I denne artikel kan du læse om den grundlæggende opsætning af en rekrutteringsskabelon. Når der er flere rekrutteringsskabeloner skal man vælge herimellem, når man opretter et nyt job eller en ny emnebank

1. Gå til "Skabeloner" via "Indstillinger" i hovedmenuen og klik på "Rekruttering"
Herfra kan man både lave skabeloner til "Job" og "Emnebanker".

2. Tryk på "Ny skabelon"

... eller marker og rediger en eksisterende skabelon

3. Vælg om det en skabelon til job eller emnebank og tryk "Fortsæt"

En rekrutteringsskabelon er opdelt i disse fire faner, som bliver beskrevet yderligere:

1. Informationer
  2. Detaljer
  3. Ansøgningsskema
  4. Pipeline

OBS! Når du opretter en ny skabelon til emnebanker, så skal fanen "Detaljer" ikke udfyldes.

1. Informationer

Under denne fane kan man ændre følgende:

Sprog: Skal skabelonen oprettes på flere sprog? Det er muligt, hvis der er flere sprog knyttet til jeres konto.

Titel: Giv skabelonen en titel, som bruges internt, når man skal vælge hvilken jobskabelon, man vil benytte, når man opretter et nyt job.

Tags: Tilføj tags, fx. salg, markedsføring eller lignende. Alle kandidater, som søger jobbet med denne skabelon, vil få de tilføjede tags til deres profil. Dette kan også tilføjes, når jobbet oprettes.

Jobannonce: Vælg evt. en annonceskabelon, som skal bruges til jobbet. Hvis man ikke vælger noget, så kan man skrive sin egen annoncetekst eller vælge en annonceskabelon, når man opretter et job.
Læs mere om annonceskabeloner her

OBS! Når du opretter en ny skabelon til emnebanker har du ikke mulighed for at tilkoble en annonceskabelon, eftersom der ikke er annoncetekst til en emnebank.

Ansøgningsskema: Vælg hvilket ansøgningsskema, som skal bruges til denne skabelon, når en kandidat skal søge jobbet hos jer.
Læs mere om oprettelse/redigering af formularer her og/eller om den grundlæggende opsætning af en formular her

Manuel ansøgningsskema: Vælg evt. hvilket ansøgningsskema, som skal bruges, når brugere manuelt opretter kandidater til et job. Hvis ikke der vælges noget her skal ansøgningsskemaet udfyldes i stedet for. På denne måde kan man selv bestemme hvilken data, som man vil udfylde, når der oprettes kandidater manuelt til et job.
Læs mere om hvordan man opretter en formular til manuelt oprettede kandidater her

Bekræftelsesmeddelelse: Vælg hvilken beskedskabelon, som skal sendes, når en kandidat har søgt et job. Man kan også ændre i selve beskedskabelonen, når man opretter et job.
Læs mere om beskedskabeloner her. For at en beskedskabelon bliver vist her skal beskedskabelonen have følgende område tilføjet: "Job > Bekræftelse"

Ret ansøgning: Aktiver eller deaktiver om en kandidat skal have mulighed for at redigere i sin ansøgning efter afsendelse (frem til ansøgningsfristen). Dette kan også ændres, når man opretter et job.

OBS! Når du opretter en ny skabelon til emnebanker, så har du mulighed for at aktivere eller deaktivere disse punkter:

Ansøg med: Skal kandidaten have mulighed for at søge med LinkedIn og/eller Jobindex? Vær opmærksom på, at dette mest er en service til kandidaterne, og I ikke får link til deres Jobindex-profil eller LinkedIn-profil. Hvis dette er slået til, vil det se sådan ud for kandidaten, når vedkommede har trykket på "Ansøg"-knappen:

2. Detaljer

Under denne fane kan man ændre følgende: Jobdetajler og Interne detaljer

Jobdetaljer

Her kan man tilføje hvilke jobdetajler, som skal udfyldes, når man opretter et nyt job. Disse jobdetaljer kan vises på joblisten på karrieresiden, i faktaboksen på annoncedesignet og/eller i jobagenten. Derudover kunne disse jobdetaljer bruges til intern rapportering.

Opsætningen af jobdetaljer minder meget om hvordan man tilføjer/redigere i et element i en formular. Det kan man læse mere om her

Her er et par eksempler på jobdetaljer:

• Kontaktperson
  • Tiltrædelse
  • Fagområde/Jobområde
  • Ansættelsestype/Stillingstype
  • Ansættelsesform

Interne detaljer

Foruden jobdetaljer, som kan bruges eksternt, kan man også tilføje interne detaljer til en skabelon. Dette kunne eksempelvis være lønniveau.

3. Ansøgningsskema

Under denne fane kan man se et preview ansøgningsskemaet, som er valgt på fanen "Informationer". Man kan ikke ændre i ansøgningsskemaet her, da dette gøres under "Formularer" (Læs evt. mere her og her).

Man kan fra denne fane tilføje screening spørgsmål, som skal medtages, når denne skabelon benyttes til et nye job. Det kunne være, at der var nogle særlige screening spørgsmål til et bestemt stillingstype, fx. elev. Læs mere om screening spørgsmål her

4. Pipeline

Under denne fane kan man ændre følgende: Ansættelsesproces og diskvalificeringsgrunde.

Ansættelsesproces

Ansættelsesprocessen er et godt værktøj til at danne et overblik over kandidaterne, samt hvor langt rekrutteringen er i forløbet. Dette ser man på et job under kandidater:

Det er muligt at have mere end én ansættelsesproces, når man har flere jobskabeloner, og dermed kan ansættelsesprocessen skræddersyes efter behov og stillingstype. Det kunne også være, at I skal have en ansættelsesproces til aktive stillinger og en anden til uopfordrede stillinger.

Under fanen "Pipeline" kan ansættelsesprocessen justeres, så det passer jeres behov og arbejdsgang.

En ansættelsesproces vil altid indeholde "Sourced", "Ansøgt" og "Ansat". Trinene herimellem kan man frit justere. Nedenfor kan man læse mere om hvordan man flytter, sletter, rediger eller tilføjer et trin i ansættelsesprocessen.

Sådan flytter du et trin

1. Træk i trinet, som du gerne vil flytte

2. Slip der hvor du gerne vil flytte trinnet

Sådan sletter du et trin

1. Hold markøren over trinet, som du gerne vil slette og klik på det røde X

2. Klik på "Slet"

Sådan redigerer du i et trin

1. Klik på trinet, som du gerne vil rette i
  2. Lav dine rettelser
  3. Klik på "Gem"

Sådan tilføjer du et trin

1. Klik på "Tilføj ny"

2. Udfyld detaljer om det nye trin  og klik på "Gem"

Diskvalificeringsgrunde

Til sidst skal man definere diskvalificeringsgrunde på jobskabelonen. Disse afgives til kandidater, når vedkommende skal have et afslag. Kandidaten bliver ikke præsenteret for den afgivne diskvalificeringsgrund, men disse kan bruges til intern rapportering.

Hvis man klikker på det grå kuvert-ikon på en diskvalificeringsgrund bliver denne blå, og beskedvinduet vil blive vist, når man har givet en kandidat den givne diskvalificeringsgrund. På denne måde kan man blive påmindet om at sende afslaget til kandidaten: