Brugertilladelser på en formular

Vil du definere specifikke brugertilladelser på en formular, således at ikke alle brugere kan se og rette alle elementer på en formular? Det kunne f.eks. være på Stamdata formularen, hvor du gerne vil begrænse rederingsmulighederne for visse brugere.

I denne artikel kan du læse om hvordan du definere brugertilladelser på formularer.

1. Gå til "Formular" via "Indstillinger" i hovedmenuen

2. Åbn/rediger en formular

3. Tryk på ”Indstillinger”

4. Fold "Brugertilladelser" ud

5. Klik på "Tilføj tilladelser"

6. Definer hvilke brugere denne brugertilladelser omfatter

Klik på retteblyanten

Titel: Angiv en titel for gruppen.

Afdelinger: Bestem om det er specifikke afdelinger denne gruppe omfatter.

Roller: Bestem om det er specifikke roller denne gruppe omfatter.

Brugere: Bestem om det er specifikke brugere denne gruppe omfatter.
Du kan f.eks. her vælge "Medarbejder" eller "Leder", såfremt denne gruppe kun skal gælde, hvis enten medarbejderen selv kigger på sin profil/stamdata eller hvis lederen til medarbejderen kigger på profilen/stamdata.

7. Definer hvilke tilladelser denne gruppe skal have

Du kan overordnet bestemme om gruppen kun må kunne se og ikke redigere nogle af elementerne ved blot at klikke på "Læs kun".

Hvis gruppen skal kunne begge dele, så vælges "Opret og rediger" og herefter kan man på hvert element definere:

• default.png Default:  Her kan brugeren rette og se element
  • Obligatorisk.png Obligatorisk: Elementet vil være obligatorisk for brugeren at udfylde
  • Valgfri.png Valgfri: Element vil være valgfri for brugeren at udfylde
  • L_s_kun.png Læs kun: Her vil det ikke være muligt for brugeren at rette elementet. Kun se det.
  • Skjul.png Skjul: Her vil elementet blive skjult for brugeren.

8. Klik på "Gem ændringer" for at gemme brugertilladelsen

Gruppen er nu oprettet og du kan tilføje yderligere brugertilladelse på formularen.