Video interviews toevoegen

In Emply is het mogelijk om kandidaten achteraf of tijdens het solliciteren een video interview te laten doen. Hiermee kun je kandidaten kort een aantal vragen stellen waarop de kandidaat dan in een aantal seconden een antwoord op moet geven. Door deze methode kun je op voorhand al een screening doen van je kandidaten en het scheelt jou tijd en geld om geschikte kandidaten te vinden.

In dit artikel leggen we uit hoe je video interviews kan aanmaken en hoe je deze naar kandidaten kan sturen.

Aanmaken van een video interview

Om een video aan te kunnen maken, volg je onderstaande stappen:

• Klik op een vacature
  • In het kandidaten scherm klik je op Video's

• Je komt nu op onderstaande pagina uit

• Op deze pagina volg je de volgende gegevens in

Video Interview

Titel: Hier vul je een titel in voor de video interview

Beschrijving: Hier kan je een beschrijving neerzetten zodat kandidaten weten waar het over gaat

Opnameduur voor elk antwoord: hier kan je selecteren hoe lang de kandidaat tijd heeft om een antwoord te geven op de vraag

Toon op sollicitatieformulier: Hier kan je aangeven of je de video interview ook op het sollicitatieformulier willen hebben i.p.v. het achteraf op te sturen naar kandidaten

Het beantwoorden is verplicht: Hiermee geef je aan of je het wel of niet wilt verplichten dat kandidaten de vragen beantwoorden

Vragen

Nieuwe vraag: Hier kun je een vraag toevoegen aan het interview

Vragen: Hier kun je reeds eerder aangemaakte vragen bewerken en/of verwijderen

Vragen importeren: Hier kun je eerder aangemaakte vragen van andere vacatures importeren

• Klik op Voorbeeld om een voorbeeld te zien van de ingestelde vragen
  • Klik op Opslaan om de vragen voor het interview op te slaan.

Video interview opsturen naar kandidaten

Om een video interview naar kandidaten te sturen volg je onderstaande stappen:

• Ga naar het kandidatenoverzicht bij een vacature
  • Selecteer alle kandidaten waarnaar je de video interview wilt sturen
  • Klik op het Bericht-icoontje.
  • Selecteer de aangemaakte template voor het Video interview
  • Klik op Uitvoeren en de uitnodiging is verstuurd.

Beheren van video interviews

Wanneer je wilt zien hoeveel kandidaten er al de video interview ingevuld hebben, ga je wederom naar het onderdeel Video's bij het kandidatenscherm bij een vacature. Hier zie je een overzicht hoeveel van de opgestuurde vacatures er al verstuurd is en kun je de antwoorden van de kandidaten bekijken en notities toevoegen bij de kandidaten.

Activeren van de video interview module in uw systeem

Neem hiervoor contact op met support via support@emply.com.