Nieuwe spider grafiek van het screenen en beoordelen van kandidaten

De screening- en beoordelingsgrafiek toont alle informatie van kandidaten nadat je een screening hebt gemaakt en/of nadat er beoordelingen zijn gemaakt. De informatie wordt getoond in een zogenaamde spider grafiek.

Screening grafiek
Deze grafiek maakt het makkelijk om de competenties en vaardigheden van een of meerdere kandidaten te zien, nadat een screening is gemaakt. Wanneer je in een project naar de kandidaten gaat en je hebt een screening gemaakt dan zie je het resultaat van de screening in het overzicht van de kandidaten aan de hand van een percentage. Zorg ervoor dat je minimaal 3 criteria in je screening hebt anders is de actieknop van de spider grafiek niet zichtbaar.  (Meer informatie over zoeken en screenen vind je in dit artikel: Zoeken en screenen van kandidaten).Spider_grafiek.png

Markeer de kandidaten die je getoond wilt hebben in de grafiek en klik vervolgens op de spider grafiek knop en de informatie wordt getoond. Wanneer je met je muis op de vierkanten in de grafiek gaat staan, zie je voor alle kandidaten de informatie met betrekking tot die screeningscriteria. Ook kun je een kandidaat uit zetten door op de naam te klikken, deze naam wordt dan uitgegrijsd. Het overzicht kun je sluiten of exporteren naar een pdf bestand.Spider_grafiek1.png

Evaluatie
In de tab “Evaluatie” bij een kandidaat kunnen beoordelingen worden gegeven door middel van parameters (meer informatie over het beoordelen van kandidaten vind je in het artikel over kandidaten evalueren).

Klik op de knop “Toon grafiek voor beoordelingen”.Spider_grafiek2.png

Deze grafiek toont alle beoordelingen van een kandidaat alsook het gemiddelde van deze beoordelingen door middel van een blauwe kleur. De namen van de mensen die een beoordeling hebben gegeven kunnen worden uitgezet door ze aan te klikken. De naam wordt dan uitgegrijsd. Ook deze grafiek kun je exporteren naar een pdf bestand.Spider_grafiek3.png