Een nieuw project maken

Een project is een openstaande vacature of een talentpool waar je alleen of met meerdere mensen in kunt werken om de juiste kandidaat te vinden.

1. Klik in projecten op “Nieuw Project”Project.png
  2. Kies tussen “Werving (met advertenties”) of “Talentenpool (zonder advertenties)”. Klik op “Werving (met advertenties)” om een nieuwe vacature te maken. Klik op “Talentenpool (zonder advertenties)” om een pool van kandidaten te maken voor eventuele vacatures in de toekomst. In dit geval kiezen we voor “Werving (met advertenties)”.Project1.png
  3. Het tabblad “Instellingen” Om een project af te ronden, loop je alle tabbladen door tot en met “Publiceren”. We beginnen met de tab “Instellingen” tab. Let op: projecten zijn samen te stellen zoals jij het wilt. Dit kun je zelf of samen met je collega’s doen. De projectgegevens die je wilt gebruiken bij het maken van een project, worden beheerd in het Instellingenmenu van het hoofdmenu.Project2.png

Instellingen:

Project titel: Dit is een naam van de vacature die zichtbaar is op de overzichtspagina van de projecten, dus zorg voor een specifieke naam.

Afdeling: Kies de afdeling waarvan de vacature is.

Taal: Wanneer je meer dan één taal gebruikt, is er de optie om voor een andere taal te kiezen. In dit geval Engels, Spaans of Duits.

Projectmanager: Wanneer je een nieuwe vacature maakt, word je automatisch de Projectmanager. Je kunt dit altijd veranderen in een andere gebruikersnaam.

Projectgegevens

Dit onderdeel kan van klant tot klant verschillen doordat tijdens de implementatie de projectgegevens van de vacature standaard in het Instellingenmenu worden gezet. Vul de velden in welke verplicht zijn en welke je graag wilt invullen. Zie dat sommige datavelden verplicht zijn en anderen niet, afhankelijk van de vacature. Wanneer er een vink staat bij “Toon” wordt het projectgegeven getoond.

Meldingen

Dit onderdeel heeft twee onderdelen, de “sollicitatie deadline” en “nieuwe kandidaten”. In beide gevallen heb je de mogelijkheid om te kiezen hoe vaak je een melding wilt ontvangen en wie de ontvanger moet zijn, de Projectmanager of Alle deelnemers.

Sollicitatie deadline

Hier kun je de einddatum en/of tijd instellen voor de sollicitatie deadline zodat de vacature niet meer op publicatie staat. Je kunt ook de deadline voor de vacature deactiveren door de knop op OFF te zetten, dan wordt de sollicitatie deadline veranderd in “zo spoedig mogelijk”.

Instellingen

In dit gedeelte begin je met het kiezen van het juiste sollicitatieformulier via het dropdown menu wanneer je meerdere formulieren hebt gemaakt. Vervolgens selecteer je welke bevestigingsmail de kandidaat moet ontvangen wanneer ze hebben gesolliciteerd. Wanneer je meer dan één workflow hebt aangemaakt dan verschijnt er een derde optie “Workflow” en kun je de juiste kiezen via het dropdown menu.

Sollicitatieknop activeren

De Sollicitatieknop Activeren is een belangrijk onderdeel in het proces. Wanneer je ervoor kiest om de knop op “OFF” modus te zetten, kunnen de kandidaten het Emply Hire systeem niet gebruiken om hun sollicitatie te versturen. Je kunt dan een link toevoegen naar een extern systeem zodat sollicitaties daar naar toe worden verstuurd.

Nadat alles in ingevuld klik je linksboven op de knop “Opslaan”. Vervolgens ga je naar deelnemers, advertenties enzovoort totdat alle benodigde gegevens voor het project zijn ingevuld.