Baan gerelateerde vragen

Vragen die gerelateerd zijn aan de vacature zorgen ervoor dat de juiste kandidaat solliciteert. Tevens zorgt de tab “Vragen” ervoor om die specifieke kandidaat te vinden door gebruik te maken van zoeken en screening. De baan gerelateerde vragen zijn bedoeld als een middel voor die vacatures waar je extra relevante vragen voor nodig hebt die niet op het standaard sollicitatieformulier staan. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat een kandidaat een speciaal rijbewijs nodig heeft en daarom is het logisch om de kandidaat hiernaar te vragen. Door de knop "Screening"  kun je alle kandidaten die een rijbewijs hebben selecteren en alleen die meenemen in het verdere proces. Enkele en meerdere opties kunnen worden gebruikt bij screening.

1. Nadat je alle instellingen hebt afgerond van de vacature, kunnen de andere tabs bewerkt worden. Klik op de tab “Vragen”.Vacature_vragen.png
  2. Klik op het drop down menu bij “Nieuwe vraag” linksboven. Hier kun je kiezen tussen “Opties”, “Tekst antwoord” en “Importeren”. Kies “Opties” wanneer je een vraag wilt toevoegen in een drop down menu of als een lijst met enkele of meerdere opties. Ga naar “Extra instellingen” als je specifieker wilt zijn. Kies voor “Tekst antwoord” wanneer je een vraag wilt toevoegen met enkele of meerdere opties voor de kandidaat. Kies voor “Importeren” wanneer je vragen wilt hergebruiken van een andere vacature.Vacature_vragen1.png
  3. Wanneer je extra tekst wilt toevoegen op het sollicitatieformulier om bijvoorbeeld uit te leggen waarom je deze extra vragen stelt, klik dan op de knop “Nieuwe tekst”. Vervolgens komt de nieuwe vraag in het scherm te staan met een teksticoon. Met de groene pijlen kun je de tekst verplaatsen naar waar hij van toepassing is.Vacature_vragen2.png
  4. Tip: Klik altijd op de knop “Tonen” om te zien hoe de vragen eruit gaan zien vanuit het oogpunt van de kandidaat. Er opent zich dan een nieuwe pagina met daarop de vragen en eventuele tekst die je hebt gemaakt.Vacature_vragen3.png