Zoeken en screenen van kandidaten

De “Zoeken” en “Screening” opties zijn buitengewoon handig bij het vinden van een specifieke kandidaat. Bijvoorbeeld, wanneer je op zoek bent naar kandidaten met de juiste opleiding of werkervaring zorgen deze opties voor het gewenste resultaat.

Zoeken

In “Zoeken” kun je door alle data van de kandidaten zoeken. Je kunt waarden kiezen via het drop down menu of je eigen zoekcriteria maken door middel van tekst in het zoekveld.

1. Wanneer je op een project klikt, kom je in de tab met kandidaten die gesolliciteerd hebben. Klik op de “Zoeken” knop met het vergrootglas linksboven in het scherm. Gebruik “Globale zoekopdracht” of zoek naar specifieke criteria om de juiste kandidaat te vinden.Zoeken.png
  2. Er verschijnt een lijst met kandidaten die matchen met de criteria die je hebt opgegeven. Markeer de kandidaten die je wilt uitnodigen voor een gesprek nadat alle sollicitaties van het geselecteerde project zijn doorgenomen. Zie dat je meerdere kandidaten tegelijk kunt markeren. Na het markeren verschijnen er iconen, gebruik het Bericht icoon om kandidaten een bericht te sturen. Met de Evenement icoon kun je kandidaten uitnodigen voor een datum en een tijd.

Screening

Gebruik “Screening” om de meest geschikte kandidaat te vinden aan de hand van diverse gegevens. Dit is mogelijk wanneer de vraag is gesteld in het sollicitatieformulier en de vraag niet beantwoord is met ja of nee. Je kunt de antwoorden op verschillende manieren combineren en door punten toe te kennen kun je op deze manier de kandidaat vinden met de hoogste score.

1.  Klik op “ScreeningZoeken1.png
  2. In het screening scherm kun je: Een titel ingeven voor kolom 1. Je kunt maximaal 2 kolommen hebben. Kies de gegevens die je wilt gebruiken voor de screening. Je kunt er zoveel kiezen als je wilt. Via het drop down menu kun je de beschikbare data selecteren en vervolgens kun je punten geven aan ieder antwoord afhankelijk van het belang. Wanneer je bij “Vragen” hebt gekozen voor een enkele optie zal de hoogste waarde 100% zijn. Wanneer je hebt gekozen voor meerdere opties zal het systeem het maximum van 100% berekenen en de aan de hand van de punten het percentage toekennen. Klik op “Opslaan en activeren” wanneer je de selectie wilt hergebruiken of klik op “Activeren”.
  3. Het resultaat ziet er als volgt uit:Zoeken2.png
  4. Je kunt de screening functie gebruiken op een zoekresultaat om zo de beste kandidaten te vinden. Je kunt ook een screening maken en vervolgens de meest geschikte kandidaat zoeken.