Gebruikers toevoegen aan groepen

Door gebruik te maken van groepen kun je de gebruikers in je systeem netjes gestructureerd houden. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een bepaalde groep gebruikers toegang wil geven tot een project en ze niet individueel toegang wil geven of het gehele gebruikerstype hiervoor wil hanteren.

In dit artikel leggen we uit hoe je deze groepen kan aanmaken en gebruikers hieraan kan toevoegen.

Aanmaken van een groep

Om een groep aan te maken volg je onderstaande stappen:

1. Klik in de hoofdnavigatie op Accounts
  2. Klik op Gebruikersgroepen
  3. Klik op Nieuwe groep
  4. Vul bij Titel een naam in voor de nieuwe groep
  5. Klik op Opslaan en de nieuwe groep is aangemaakt

Gebruikers toevoegen aan de groep

Nu de nieuwe groep is aangemaakt kun je er ook gebruikers aan toevoegen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Klik op Gebruikers toewijzen
  • Je kunt bij Gebruikers de gebruikers opgeven waar het om gaat
  • Bij Gebruikersgroepen selecteer je de nieuwe aangemaakte groep
  • Klik op Toewijzen en de geselecteerde gebruikers zijn toegevoegd aan de groep.