Extra talen en vertalingen toevoegen

In Emply is het mogelijk om extra talen toe te voegen in het systeem. Daarnaast is het ook mogelijk om onderdelen van het systeem te vertalen of te herschrijven.

In dit artikel leggen we uit hoe je extra talen en vertalingen kan toevoegen.

Talen toevoegen

Om een extra taal toe te voegen volg je onderstaande stappen:

• Klik in de hoofdnavigatie op Instellingen.
  • Klik op Talen.
  • Klik op Nieuwe taal.
  • Selecteer de taal die je wilt toevoegen

• Klik op Opslaan en de taal wordt toegevoegd aan het systeem.

Vertalingen doorvoeren

Wanneer je op de pagina van de talen komt dan zie je aan de rechterkant onder de kolom Vertaald hoeveel er van de specifieke taak al vertaald is.

Zo zie je specifiek van welke taal er nog het een en ander vertaald moet worden. Om daadwerkelijke vertalingen door te voeren volg je onderstaande stappen:

• Klik op Vertalingen
  • Klik op een van de mogelijkheden om te kijken wat er binnen die categorie vertaald moet worden
  • Selecteer rechtsboven de taal waarvan je wilt zien of het nog vertaald moet worden

• Je krijgt nu een overzicht te zien met wat er nog niet vertaald is in de door jouw gekozen taal

• Klik op een tekst/onderdeel welke nog niet vertaald is volgens het overzicht
  • Op de volgende pagina zie je tekstvelden staan met alle landen in de applicatie.

• Voer bij de taal waarvan de vertaling ontbreekt de correcte vertaling in
  • Klik op Opslaan
  • De vertaling is doorgevoerd.

Vertalingen importeren/exporteren

Hierboven heb je kunnen lezen hoe je handmatig elk stukje tekst wat niet vertaald is kan aanklikken en vervolgens kan vertalen. Nu is dit een heel tijdrovend proces en menig medewerker heeft liever meteen een hele lijst met teksten die vertaald moeten worden. Hiervoor kun je de opties Vertalingen exporteren en Vertalingen importeren gebruiken.

Vertalingen exporteren

Om een hele lijst te krijgen met alles dat vertaald moet worden volg je onderstaande stappen:

• Klik op Vertalingen exporteren
  • Kies in het eerste dropdown menu voor welke taal je de vertalingen wilt gaan doen
  • Kies in het tweede dropdown menu welke taal je wilt hebben waarvan de vertaling er al is. Dit gebruik je als leidraad voor je vertalingen.
    • VB: als je Nederlands selecteert en er staat in die rij Categorie dan weet je dat je dat naar het Spaans moet vertalen.
  • Vink [export_only_not_translated] aan
  • Klik op Exporteren en je krijgt een xlsx-bestand waarmee je aan de slag kan.

Vertalingen importeren

Wanneer je klaar bent met alle vertalingen door te voeren, gebruik je de optie Vertalingen importeren om de vertalingen door te voeren in het systeem:

• Klik op Vertalingen importeren
  • Selecteer het bestand dat je wilt importeren
  • Klik op Importeren en je vertalingen worden toegevoegd aan het systeem.