Kalender

De kalender geeft je de mogelijkheid om evenementen en uitgenodigde kandidaten in te zien. Het geeft snel en duidelijk een overzicht welke kandidaten de uitnodiging geaccepteerd, geweigerd of niet beantwoord hebben. Verder kan een lijst met alle data van het evenement worden geëxporteerd zodat je voorbereid bent op het gesprek.

1. Ga naar de “Kalender” tab op het vacatureoverzicht of van een specifieke vacature.
  2. Er zijn drie mogelijkheden om “Kalender” te tonen – kies voor de derde optie wanneer je een snel overzicht wilt hebben van de kandidaten die uitgenodigd zijn voor een gesprek.
  3. Op dit overzicht krijg je de volgende mogelijkheden:Kalender.png

Geaccepteerd: hier staan alle kandidaten die de uitnodiging hebben geaccepteerd.

Geen reactie: De kandidaten die nog niet hebben geantwoord op de uitnodiging. Hier kan de uitnodiging, indien gewenst, nogmaals worden verstuurd of worden verplaatst door op ”Nieuw evenement” of “Opnieuw uitnodigen” te klikken.

Niet geaccepteerd: De kandidaten hier hebben de uitnodiging voor het gesprek geweigerd. Tevens zie je hier de reden waarom de uitnodiging geweigerd is. – indien gewenst kan hier een nieuwe afspraak worden gemaakt door op “Nieuw evenement” of “Opnieuw uitnodigen” te klikken.

Stoplichten: De stoplichten geven een goed beeld waar je moet beginnen en is iets wat je niet ziet in een gewone kalender. De stoplichten, oftewel de kleine cirkels, geven aan of de kandidaten en/of de deelnemers van de vacature aanwezig zullen zijn bij het gesprek.

• De groene cirkel geeft aan dat men aanwezig zal zijn.
  • De lege cirkel geeft aan dat er nog geen antwoord is gegeven.
  • De rode cirkel geeft aan dat iemand de uitnodiging heeft geweigerd.Kalender2.png

Wanneer je met de muis over de stoplichten heen gaat, worden er meer details zichtbaar over wie er wel of niet meedoet, heeft geantwoord of heeft geweigerd.

Exporteer een lijst met alle gesprekken en kandidaten

1. Markeer alle evenementen door op het woord “Markeren” te klikken en klik op de knop “Export”.
  2. Selecteer de data via de diverse dropdown menu’s welke je wilt exporteren of exporteer alle data. Zie dat het mogelijk is om deze lijst zowel vanuit de tab “Kalender” op het vacatureoverzicht te maken maar ook vanuit een specifieke vacature. Vanuit een vacature is het mogelijk om meer data te exporteren die betrekking heeft op de kandidaten van die vacature.Kalender3.png
  3. Kies hoe je de data wilt exporteren door te kiezen tussen “Download bestand”, “Stuur een e-mail” of “Link kopiëren”. Kies voor “Download bestand” wanneer je pdf wilt maken met alle data.Kalender4.png

Toevoegen aan een externe kalender

Wanneer je op het vacatureoverzicht naar de kalender gaat, is het mogelijk om de optie “Toevoegen aan externe kalender” aan te klikken waardoor er een link wordt gegenereerd welke je kunt invoegen in je eigen kalender. Op deze manier heb je altijd een uitnodiging met tijdstippen voor gesprekken op dezelfde plek waar je ook je andere activiteiten hebt staan.

1. Zorg ervoor dat je op de eerste optie staat.
  2. Klik op “Toevoegen aan externe kalender”.
  3. Kopieer de iKalender URL en verwerk deze in je eigen kalender.Kalender5.png