Contactformulier toevoegen

Om contactformulieren op een pagina te laten zien, moet je deze eerst als sectie toevoegen. Hoe het toevoegen van een sectie werkt lees je in het artikel Secties toevoegen aan een pagina .

Hieronder behandelen we hoe je contactformulieren op je pagina kan toevoegen.

Configuratie van een contactformulier sectie

Wanneer je deze sectie toevoegt heb je 3 opties:

• Styling
  • Inhoud
  • Instellingen

Styling

Hoogte onderdeel Hier kun je het formaat aanpassen van het blok
Achtergrond Hier bepaal je welke afbeelding/video je gebruikt om de banner vorm te geven
Kleurdekking  Hier kun je de contrast van de kleur naar boven of beneden schalen

Inhoud

Hoofdregel Hier kun je een hoofdtekst invullen
Ondertitel Hier kun je een ietwat kleinere tekst invullen
Formulier  Hier kun je aangeven wat voor type vragen je op het formulier wilt hebben

Bij Formulier kun je kiezen voor twee type vragen:

• Tekst met antwoordveld
  • Vragen met opties

Tekst met antwoordveld

Je voert hier je vraag in en geeft nog aan of het antwoord uit meerdere velden bestaat en/of het een verplichte vraag is.

Vragen met opties

Bij deze optie kun je de vraag stellen en aangeven wat de keuzemogelijkheden zijn. Je hebt hierbij ook nog de optie dat er meerdere keuzes geselecteerd kunnen worden en/of de vraag verplicht is.

Instellingen

Hier kun je de volgende dingen instellen:

Ontvangers Hier vul je het e-mailadres in waar het contactformulier naar verstuurd moet worden
Upload bestand in formulier Wanneer je deze optie aanzet, dan kun je ook bestanden uploaden bij het formulier.
Bescherm tegen spam Wanneer je deze optie aanzet, dan krijg je een recaptcha te zien bij het formulier
Knoptekst Hier kun je de tekst opgeven welke op de knop getoond wordt om het formulier te sturen
Na verzenden Hier geef je de tekst op die iemand te zien krijgt wanneer ze het formulier gestuurd hebben