SSL certificaat koppelen aan Werkenbij Site

Wanneer je live wilt gaan met je werkenbij website dan is één van de laatste stappen een het laten installeren van een SSL certificaat/ Je wilt immers dat wanneer kandidaten op je Werkenbij website komen dat ze een veilig gevoel hebben wanneer zij hun data doorgeven. Ook zonder SSL certificaat is een Emply Career website veilig, maar een browser kan hier nog melding over geven.

In dit artikel leggen we uit wat een SSL certificaat doet en welke stappen jij en Emply moeten doorlopen om succesvol een SSL certificaat te koppelen aan je Werkenbij website.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer! Met een SSL-certificaat is het mogelijk om de data welke verstuurd wordt tussen computers te beveiligen door encryptie toe te voegen. Kortom, het zorgt ervoor dat data welke verstuurd wordt naar een andere computer beveiligd wordt.

Wanneer eventueel de data onderschept wordt zorgt de encryptie ervoor dat de data niet alsnog achterhaald kan worden.

Naast veiligheid en een betrouwbare uitstraling is er nog een ander belangrijk voordeel; betere zoekresultaten in Google. Google neemt namelijk websites welke een SSL certificaat hebben hoger op in de zoekresultaten ten opzichte van websites die geen SSL certificaat hebben.

Installeren van een SSL certificaat

Het aanvragen/installeren van een SSL-certificaat gaat bij ons in een aantal stappen:

• Emply maakt een Certificate Signing Request aan (een CSR)
  • Hiermee vraag je een SSL certificaat aan bij een SSL-leverancier
  • Het SSL-certificaat lever je aan bij Emply
  • Emply installeert het SSL certificaat
  • Vanaf nu is je werkenbij website beschikbaar via HTTPS met een SSL certificaat.

Hieronder zullen we elke stap nader toelichten

Emply maakt een CSR aan voor de klant

Om een SSL certificaat aan te vragen moeten wij eerst een CSR genereren. Om een CSRte  kunnen genereren hebben we van de klant onderstaande informatie nodig:

Common Name: Dit is de domeinnaam waarvoor je het SSL certificaat aanvraagt.
Organization: De naam van jouw organisatie (bijv. Emply B.V.)
Organizational Unit: De afdeling (bijv. HR)
City/locality: De stad waarin jouw organisatie officieel gevestigd is
State/province:

Wanneer wij deze gegevens hebben ontvangen kan Emply het CSR certificaat aanmaken. De CSR wordt op basis van deze gegevens aangemaakt.

Aanvraag van het SSL certificaat

Met de CSR kan je bij een van de vele SSL leveranciers een SSL certificaat aanvragen. Wij raden hierbij aan om een enkel-domein certificaat aan te vragen met een bedrijfs- of uitgebreide validatie.

Let op! Het is niet nodig om een multi-domein of wildcard certificaat aan te vragen. Het heeft ook niet onze voorkeur om een bestaand wildcard certificaat te gebruiken.

Informatie SSL certificaat doorsturen naar Emply

Wanneer de aanvraag gelukt is krijg je van de leverancier een reeks bestand dat samen het SSL-certificaat vormt. Wanneer je deze informatie naar ons mailt kunnen wij het SSL certificaat op onze server installeren.

SSL certificaat is geïnstalleerd

Wanneer het SSL certificaat geïnstalleerd is zullen wij je een seintje geven. Je kan dan namelijk verder met het aanpassen van de DNS en het wijzigen van de domeinnaam van je werkenbij website.