Berichten aanmaken

Om aan de slag te gaan met vacatures plaatsen is het van belang om eerst goed het fundament hiervoor in orde te maken. Om een vacature aan te maken heb je immers een vacature template nodig welke op zijn beurt weer een formulier en een bericht nodig heeft. Kortom, we gaan al deze bouwstenen eerst in orde maken alvorens we aan de slag kunnen gaan met het plaatsen van vacatures.

In dit artikel leggen we uit hoe je berichten kan aanmaken en hoe deze opgebouwd zijn.

Aanmaken van berichten

Om berichten aan te maken volg je onderstaande stappen:

• Klik linksboven in het menu en klik op Instellingen
  • Klik op Templates
  • Klik op Berichten

• Klik op Nieuw bericht

• Vul bij Interne titeleen titel in zodat je hem intern kan herkennen.
  • Selecteer bij Type om wat voor type bericht het gaat
  • Vul bij Onderdeel is waar in Emply je het bericht wil gebruiken

• Onder het kopje E-mail ga je het bericht opstellen welke je als e-mail gaat sturen naar kandidaten/gebruikers.

Je kunt hierbij onderstaande punten instellen:

• Onderwerp: hier geef je op wat er in de onderwerpregel van de e-mail moet staan
  • Layout: hier kun je een layout kiezen (indien beschikbaar)
  • Tekstveld: hier vul je de tekst in welke je naar de kandidaten/gebruikers wilt mailen
  • CC/BC:hier kun je een cc en bcc instellen
  • Bestand toevoegen: hier kun je een bestand selecteren welke je standaard wilt meesturen bij deze e-mail
  • Dynamische tekst: hiermee open je een keuze scherm waarin je een dynamisch veld kan toevoegen aan je tekstveld. Dit zijn velden waarbij er data uit je vacature/uitnodiging gehaald wordt.
    • VB: je kunt standaard het veld [candidate.firstname] toevoegen als je wilt dat de e-mail altijd de voornaam van een kandidaat gebruikt.

• Onder het kopje SMS geef je op welke tekst je wilt gebruiken als je het bericht via SMS naar een kandidaat/gebruiker wilt sturen. Hierbij kan je enkel de tekst opstellen en dynamische teksten gebruiken.
  • Klik op Opslaan om het bericht op te slaan.

Beheren van berichten

Wanneer je een bericht hebt aangemaakt zul je deze zien op de overzichtspagina

Bij het aangemaakte bericht zijn er een aantal dingen die je meteen opvallen:

1. Het bericht heet Test en is zowel als e-mail als sms ingesteld
  2. Je kunt een voorbeeld van het bericht bekijken
  3. Dit bericht is bedoeld voor het onderdeel Kandidaten.
  4. Hij staat open en is te gebruiken
  5. Hij is één minuut geleden aangemaakt.

Wanneer je het bericht selecteert zie je onderaan de pagina een aantal opties verschijnen.

• Bewerken: hiermee kan je het geselecteerde bericht bewerken
  • Verplaats: hiermee kan je het geselecteerde bericht verplaatsen naar een map
  • Dupliceren: hiermee kan je een bericht dupliceren
  • Verwijderen: hiermee kan je een bericht verwijderen