Een vacature/talentpool template aanmaken

Om aan de slag te gaan met vacatures plaatsen is het van belang om eerst goed het fundament hiervoor in orde te maken. Om een vacature aan te maken heb je immers een vacature template nodig welke op zijn beurt weer een formulier en een bericht nodig heeft. Kortom, we gaan al deze bouwstenen eerst in orde maken alvorens we aan de slag kunnen gaan met het plaatsen van vacatures.

In dit artikel leggen we uit hoe je een vacature template kan opstellen, zodat je deze kan gebruiken om vacatures aan te maken.

Aanmaken van een vacature template

Om berichten aan te maken volg je onderstaande stappen:

• Klik linksboven in het menu en klik op Instellingen
  • Klik op Templates
  • Klik op Recruitment
  • Klik op Nieuwe template
  • Selecteer of het gaat om een vacature of een talent pool

• Klik op Doorgaan
  • Je komt nu op een scherm terecht met 4 tabbladen:
    Informatie
    Details
    Sollicitatieformulier
    Workflow
  • We zullen elke pagina hieronder apart behandelen, zodat je precies weet wat je hier kan invullen
  • Klik op Opslaan om je template op te slaan.

Informatie tabblad

Bij dit onderdeel vul je onderstaande onderdelen in:

• Titel: geef de template een titel zodat je deze kan hergebruiken. VB. Accountmanager
  • Tags: hier kun je een tag toevoegen indien je templates wilt onderverdelen in type templates.VB: sales
  • Advertentie: hier kun je een advertentie template selecteren om te gebruiken voor je vacature template. Dit is echter niet verplicht want je kunt later bij het aanmaken van de vacature de advertentie ook nog opmaken
  • Sollicitatieformulier: hier selecteer je het formulier welke je hiervoor gemaakt hebt. Indien je deze nog niet hebt moet je deze eerst aanmaken. Meer informatie hierover vind je in het artikel Met formulieren werken
  • Bevestigingsbericht: hier selecteer je het bericht wat je hiervoor gemaakt hebt. Indien je deze nog niet hebt moet je deze eerst aanmaken. Meer informatie hierover vind je in het artikel Berichten aanmaken
  • Sollicitatie aanpassen: hier kun je aangeven of een sollicitant tot de deadline van de vacature nog diens sollicitatie mag aanpassen.
  • Solliciteren met: hier kun je aangeven of kandidaten kunnen sollicteren via hun profielen bij LinkedIn en Jobindex.

Details tabblad

Bij dit onderdeel vul je onderstaande onderdelen in:

• Vacature criteria: hier kun je de criteria instellen welke gelden voor de vacature. Hier vul je vaak zaken in als type functie, gewenst salaris etc. Door middel van elementen toe te voegen maak je dit onderdeel op

• Interne details: hier kun je net als bij vacaturecriteria elementen toevoegen om dit onderdeel op te maken. Hier voeg je doorgaans informatie toe die voor de recruiter wel van belang zijn maar de kandidaten niet mogen/hoeven te zien.
  • Gebruikersrechten: hiermee kun je bevoegdheden toevoegen en bepaal je wie wel en niet hiervan gebruik mag maken.

Sollicitatieformulier tabblad

Hier krijg je een preview te zien met hoe je sollicitatie formulier eruit ziet. je hebt hier ook nog de optie om extra vragen toe te voegen voor het screenen.

Workflow tabblad

Op deze pagina doe je iets heel belangrijks. Je bepaald eigenlijk de stappen waarin kandidaten zich kunnen bevinden bij de sollicitatie. Hier geef je dus op uit welke stappen het sollicitatieproces bestaat en geef je tevens ook meteen op welke redenen voor afwijzing je kan toepassen bij het afwijzen van kandidaten. Je workflow en afwijzingen zouden er als onderstaand uit kunnen zien

Beheren van templates

Nu je template is opgeslagen staan we even stil bij hetgeen je ziet op je overzichtspagina:

• Onderscheid vacatures/talentpools: er is een apart tabblad voor alle templates voor vacatures en voor talentpools
  • Je ziet voor welke talen een template geschikt is en toe te passen is
  • Je kunt een template selecteren en bewerken en/of verwijderen.