Kandidaat gegevens exporteren via Emply API

Wanneer je aan de slag met systemen van derden partijen (zoals bijv. AFAS) dan is het van belang dat je uit Emply de correcte kandidaatgegevens kan exporteren. Hiervoor kun je in Emply Recruitment een export profiel aanmaken en d.m.v. onze API deze gegevens als JASON exporteren voor verder gebruik.

In dit artikel leggen we uit hoe je d.m.v. een export profiel en de EMPLY API je kandidaatgegevens kan exporteren

Export API profiel opstellen

• Ga naar het hoofdmenu
  • Klik op Instellingen
  • Klik op Integraties
  • Klik op Exporteren
  • Klik op Nieuwe export

• Selecteer Kandidaat en klik op Doorgaan
  • Selecteer Jason pakket en klik op Doorgaan
  • In het volgende scherm ga je configureren welke informatie je precies wilt ophalen van de kandidaat

• Geef bij Interne beschrijving een naam op waaraan je het export profiel kan herkennen.
    • In het broncode veld ga je d.m.v. dynamische teksten de XML feed opstellen. In het voorbeeld hierboven hebben we zowel de voor- als achternaam en de klant ID opgesteld om geëxporteerd te worden.
    • Bij GUID zie je een unieke ID. Deze moet je kopiëren, want deze heb je later nodig.
    • Klik op Opslaan om het export profiel op te slaan.

Nieuwe API key aanmaken

Nu je het profiel hebt aangemaakt heb je een API key nodig waarmee je via de API de kandidaat kan ophalen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Ga naar het hoofdmenu
  • Klik op Instellingen
  • Klik op Integraties
  • Klik op Nieuwe AP Key
  • Geef de nieuwe API-sleutel een naam onder Interne titel

• De unieke sleutel onder API-sleutel heb je straks nodig om de gegevens uit de API te kunnen halen.

Kandidaat exporteren

Nu het export profiel is aangemaakt, kunnen we de kandidaten gaan exporteren. Hiervoor volg je onderstaande stappen:

• Ga naar het hoofdmenu
  • Klik op Recruitment
  • Klik op de vacature waarvan je kandidaten wilt exporteren.
  • Klik op het tabblad Kandidaten
  • Selecteer de kandidaat waar het om gaat
  • Klik onderaan op het opties-icoontje (lijkt om een hamburger)
  • Klik op Exporteren

• Selecteer het export profiel dat je hebt aangemaakt

• Klik op Exporteren

• Het systeem zal nu de geselecteerde kandidaat exporteren. Wanneer dit klaar is kan je het venster sluiten.

Geëxporteerde kandidaten ophalen via de API

Nu de kandidaten geëxporteerd zijn, is het de bedoeling dat we deze data via de Emply API ophalen zodat je verder met deze gegevens kan gaan werken. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Api sleutel autoriseren

• Ga naar de webpagina van de Emply API
  • Klik rechtsboven op Authorize
  • Vul hier de aangemaakte API-sleutel in
  • Klik op Authorize
  • Klik op Close om verder te gaan.

ID ophalen uit Export API

• Klap onder het kopje Exports de optie open voor het ophalen van alle exports (Retrieve exports).

• Klik op Try it out

• Vul bij exportId de unieke waarde in die je eerder zag onder GUID bij het aanmaken van het export profiel
  • Vul bij lanuagekey de code in voor de taal naar keuze (bijv. NL is nl-NL)
  • Vul bij customer de naam in van je Emply systeem in (bijv. hr.emply.com, je vult alleen hr in)
  • Klik op Execute
  • In de response body zie je nu een ID staan. Deze heb je nodig voor de volgende stap.

Kandidaatgegevens ophalen uit API

• Klap onder het kopje Exports de optie open voor het ophalen van alle exports (Retrieves single export).
  • Klik op Try it out

• Vul bij exportId de unieke waarde in die je eerder zag onder GUID bij het aanmaken van het export profiel
  • Vul bij id de ID in die je bij de vorige stap hebt opgehaald
  • Vul bij customer de naam in van je Emply systeem in (bijv. hr.emply.com, je vult alleen hr in)
  • Klik op Execute
  • In de response body zie je nu dat de API zowel de klant ID, de voornaam en achternaam uit het export profiel gehaald heeft.