Video interview toevoegen aan sollicitatie

In Emply is het mogelijk om kandidaten tijdens het solliciteren een video interview te laten doen. Hiermee kun je kandidaten kort een aantal vragen stellen waarop de kandidaat dan in een aantal seconden een antwoord op moet geven. Door deze methode kun je op voorhand al een screening doen van je kandidaten en het scheelt jou tijd en geld om geschikte kandidaten te vinden.

In dit artikel leggen we uit hoe je video interviews kan aanmaken en hoe je deze naar kandidaten kan sturen.

Toevoegen van een video interview

In de nieuwe versie kun je video interviews toevoegen door een Video element toe te voegen aan een formulier (welke wordt gebruikt voor sollicitaties). Om een video aan te kunnen maken, volg je onderstaande stappen:

• Klik op het hoofdmenu
  • Klik op Instellingen
  • Klik op Formulieren
  • Maak een nieuw formulier aan of bewerk een reeds bestaand formulier
  • Klap de Stap open waar je het element wilt toevoegen
  • Klik op Element toevoegen

• Klik op het tegeltje Video
  • Geef bij Vraag aan welke vraag je de kandidaten wilt stellen
  • Het aantal seconden staat ingesteld op 180 seconden maar je kan naar dat veld gaan en het aantal seconden aanpassen

• Geef aan of de vraag optioneel of verplicht is
  • Klap het menu Instellingen open
  • Geef aan of je dit element wilt koppelen aan een specifieke interne categorie
  • Geef een interne beschrijving op zodat je deze video vraag kan terug vinden
  • Vul bij Help tekst in waarmee je de kandidaat mee op weg wilt helpen. Deze tekst is te vinden wanneer je op je het (i) bolletje klikt naast de vraag

• Geef bij Geavanceerd aan of je dit element wilt kunnen gebruiken in andere formulieren.
  • Sla de wijzigingen op en je kunt het video interview gebruiken.

Let op! De kandidaat zal dit onderdeel tegenkomen wanneer zij solliciteren en dit formulier gebruiken. Je kunt eventueel ook een formulier aanmaken met dit video interview en het formulier na de initiële sollicitatie naar de kandidaat sturen als je extra informatie wilt hebben.