Kandidaat profielen bekijken

Wanneer je een vacature wilt invullen is het van belang dat je goed kijkt naar de informatie van de kandidaten. Elke kandidaat heeft een profiel en op basis daarvan kan je selecteren of iemand wel of niet geschikt is voor de vacature.

In dit artikel leggen we uit hoe je het profiel van een kandidaat kan bekijken en welke informatie je hier kan vinden.

Profiel van kandidaten bekijken

Om het profiel van een kandidaat te bekijken, volg je onderstaande stappen:

• Ga naar de vacature waarvan je het profiel van de kandidaten wilt bekijken
  • Klik op een van de kandidaten om het profiel te bekijken

• Klik rechtsboven op het kruisje indien je het profiel wilt afsluiten

Informatie beschikbaar op kandidaat profiel

Op het kandidatenprofiel is een hoop informatie beschikbaar. We zullen hieronder kort toelichten welke informatie je hier kan vinden. We zullen hierbij een onderscheid maken tussen de diverse tabbladen

Overzicht

1. Afbeelding van de kandidaat
  2. Hier zie je de beoordeling die over de kandidaat is gegeven
  3. Dit zijn actie knoppen waarmee je een bericht naar de kandidaat kan sturen, een meeting kan inplannen of een formulier plus bericht kan sturen
  4. Dit is een knop met extra instellingen waarmee je de kandidaat kan verwijderen, archiveren, verplaatsen naar een andere vacature etc.
  5. Hier zie je de status van de kandidaat binnen de workflow van de vacature. Hier kun je ook de status wijzigen van de kandidaat door erop te klikken
  6. Persoonlijke informatie, de vacature waarop de kandidaat gesolliciteerd hebt en je nu kijkt en hoe lang het geleden is dat de kandidaat gesolliciteerd heeft op de vacature
  7. Hier zie je de Algemene informatie over de kandidaat
  8. Hier zie je de laatste activiteiten welke met deze kandidaat gedaan zijn.
  9. Hier zie je hetzelfde als bij punt 4 maar dan wat uitgebreider
  10. Hier zie je welk sollicitatieformulier de kandidaat heeft ingevuld en de data welke hierop ingevuld is. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de stappen van het formulier.

11. Hier zie je de werkervaring van de kandidaat
  12. Hier zie je op welke vacatures de kandidaat heeft gesolliciteerd
  13. Hier zie je welke opleidingen de kandidaat heeft gevolgd

14. Hier zie je welke vaardigheden de kandidaat heeft aangegeven
  15. Hier zie je welke talen de kandidaat beheerst

Formulieren

Hier kun je zien welke formulieren er over de kandidaat zijn ingevuld en door welke deelnemer/medewerker dit is gedaan

Wanneer je op een van de resultaten klikt dan kun je zien hoe de score eruit ziet:

Berichten

Hier kun je zien welke berichten er allemaal naar de kandidaat gestuurd zijn.

Bestanden

Hier kun je zien welke bestanden de kandidaat heeft geupload. Hier zul je vaak cv’s en motivatiebrieven terugvinden.

Activiteit

Hier zie je wat er binnen de vacature waarop de kandidaat heeft gesolliciteerd precies gebeurd is.