Kandidaten verwijderen

Om je overzicht netjes te houden is het aan te raden om wanneer een kandidaat uit het sollicitatieproces is deze te verwijderen bij de vacature.

In dit artikel leggen we uit hoe je kandidaten kunt verwijderen.

Kandidaten verplaatsen naar andere vacature/ talent pool

Om een kandidaat te verwijderen bij een vacature/talent pool, volg je onderstaande stappen:

• Ga naar de sollicitant waar het om gaat.
  • Selecteer de sollicitant

• Klik op Doorgaan
  • Klik op Ongeschikt verklaren

• Selecteer een van de redenen
  • Klik op Opslaan en de kandidaat wordt nu gearchiveerd.
  • Selecteer de kandidaat opnieuw
  • Klik onderaan het scherm op het icoontje met de drie streepjes (hamburger).
  • Klik op Verwijderen

• Je krijgt nu de vraag of je het zeker weet! Klik op Verwijderen om de kandidaat definitief te verwijderen

• De kandidaat is nu verwijderd