Informatie ophalen via Emply API

Wanneer je aan de slag gaat met je eigen werkenbij website dan is het van belang dat de vacatures (welke in Emply staan) ook op je eigen websites getoond worden. Emply heeft een API voor klanten beschikbaar waarmee je informatie uit het systeem kan ophalen en kan gebruiken op je eigen website.

In dit artikel leggen we uit hoe je met de Emply API informatie kan ophalen.

Let op! Op het moment van schrijven is het enkel mogelijk om informatie over de vacatures en ingestelde media op te halen via de API. Meer functies zullen later toegevoegd worden aan de API

Algemeen gebruik API

De API vind je via de volgende URL: http://api.emply.com/index.html. Hier kan je de API ook testen met jouw eigen api key.

API gebruik autoriseren

In sommige gevallen is het nodig dat je eerst een autorisatie uitvoert alvorens je bepaalde data kan ophalen via de API. Hiervoor heb je een API key nodig, welke je kunt aanmaken via je Emply systeem. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Log in bij Emply
  • Klik op het hoofdmenu
  • Klik op Instellingen
  • Klik op Integraties
  • Klik op het tabblad API
  • Klik op Nieuwe APi key
  • Vul bij Interne titel in een naam in waaraan je de API key kan herkennen.
  • De API key die je hier ziet heb je nodig wanneer je voor gegevens uit de API moet autoriseren.

Om jezelf te autoriseren voor de API klik je bij de API webpagina op Authorize. In het volgende scherm vul je dan je API key in en je klikt om Authorize.

Media IDs ophalen via de API

Voor het ophalen van vacatures heb je een Media ID nodig. Om Media ID’s op te kunnen halen via de API moet je eerst ervoor zorgen dat je geautoriseerd bent. Klap het gedeelte bij Medias open en klik op Try out

Hier moet je bij Customer invullen van welk Emply systeem je de media IDs wilt opvragen (hr is hr.emply.com). Bij het veld skip en take kan je de range aangeven van je aanvraag. Klik op Execute en je ziet in de response body terug welke media IDs er beschikbaar zijn.

Informatie ophalen van vacatures

Voor het ophalen van de vacatures is geen autorisatie vereist, alleen een Media ID. Er zijn drie soorten aanvragen die je hiervoor naar de API kan sturen:

• Alle advertentie teksten van een specifieke Werkenbijsite
  • Alle advertentie teksten van een specifieke media
  • Een advertentie tekst van een specifieke vacature van een specifieke media

Voor alle drie deze aanvragen geldt dat als je klikt op Try out dat je dan ziet welke velden je moet invullen om de informatie op te kunnen halen. Vul de aangegeven informatie in en je ziet in de response body wat er uitkomt.