Privacyverklaring instellen bij je formulier

Wanneer je kandidaten een formulier wil laten invullen dan is het van belang dat je ergens je eigen privacy verklaring op het formulier toont. Ze moeten immers weten wat jij met hun gegevens precies doet en of ze daar wel mee akkoord gaan.

In dit artikel leggen we uit hoe je ervoor zorgt dat je privacyverklaring te vinden is op je sollicitatieformulier.

Privacyverklaring instellen bij je formulier

Om de privacy verklaring in te stellen, volg je onderstaande stappen:

• Klik op het hoofdmenu
  • Klik op Instellingen
  • Klik op Formulieren
  • Klik op een van je sollicitatieformulieren
  • Pas het element Privacyverklaring door op het potloodje te klikken

• Klap de optie Inhoud open

• Je kunt hier de tekst aanpassen van je goedkeuringstekst (lees: waar je dus akkoord op geeft)
  • Het gedeelte tussen [privacy] en [/privacy] is het stukje tekst waar kandidaten op klikken om de privacyverklaring te kunnen bekijken/lezen.
  • Klap de optie Privacybeleid open

• Je hebt nu twee opties om de privacyverklaring op te stellen
    • Je kunt hier je eigen tekst instellen. Je vult dan een titel in bij Hoofdregel en onder Tekst maak je de tekst op van de privacyverklaring
    • Je linkt de tekst onder Inhoud naar een pagina op een website. Je klikt dan op Link naar website en je vult de link in van de webpagina waar de privacyverklaring staat

• Sla de wijzigingen op en je privacyverklaring is te vinden op je sollicitatieformulieren