Met taken werken

Je kunt taken geven aan collega’s die deelnemers zijn van het project. Met de functie Taken kun je collega’s een specifieke vraag stellen of opdracht geven.

In dit artikel leggen we uit hoe je taak aanmaakt en delegeert naar een gebruiker.

Algemene taken aanmaken

Om een taak aan te maken volg je onderstaande stappen:

• Klik op het hoofdmenu
  • Klik op Taken

• Klik op Nieuwe taak

• Vul nu de volgende gegevens in
    1. Titel: Geef de taak een titel. maak dit zo scherp mogelijk zodat de deelnemer a.d.h.v de titel al weet wat hij/zij moet oppakken
    2. Vervaldag: Uiterste datum waarop de taak uitgevoerd moet zijn
    3. Beschrijving: Geef een duidelijke beschrijving zodat de deelnemer wat hij/zij moet doen.
    4. Verantwoordelijk: Wie de taak moet uitvoeren. Klik op het tekstveld en selecteer een gebruiker uit het dropdown menu.
    5. Met betrekking tot: Hier geef je op over welke vacature/kandidaat het gaat
  • Je hebt ook nog twee extra icoontjes die je kan gebruiken om een melding aan te maken en/of een taak te laten herhalen.

• Het eerste icoontje gebruik je om een melding te sturen x tijd voordat de taak de vervaldatum behaalt. Hier heb je de keuze tussen x minuten ervoor, x uren daarvoor en x dagen ervoor. De x is hierbij aan te passen door op de 15 te klikken en een getal in te voeren.

• Met het tweede icoontje kun je instellen of je de taak wilt herhalen en in welke tijdspanne je dit wilt laten gebeuren.

• Klik op Opslaan om de taak te delegeren naar een gebruiker.

Taken voltooien

Om een taak te voltooien klik je op het selectie icoontje naast de taak. De taak zal nu doorgestreept worden en zal na refreshen van de pagina onder Voltooid komen te staan.

Taken bewerken

Wanneer je een taak achteraf nog wilt aanpassen, dan is het mogelijk om deze nog te bewerken. Wanneer je op een taak klikt zie je een knop Bewerken staan. Klik op deze knop en je kan de taak bewerken en opnieuw opslaan.