Redenen van afwijzing instellen

Wanneer je een vacature publiceert, dan zul je te maken krijgen met geschikte en ongeschikte kandidaten. In het geval van ongeschikte kandidaten wil je een status in je proces hebben waarop je de kandidaat kan afwijzen. Deze statussen kun je in Emply ook zelf aanmaken en aanpassen naar eigen wens.

Redenen van afwijzing zijn in versie 2 van Emply een integraal onderdeel van het ontwerpen/maken van een template voor je vacature en/of talent pool. Hoe je precies een template kan aanmaken lees je in het artikel Een vacature/talentpool template aanmaken .

In dit artikel leggen we uit hoe je deze redenen van afwijzing kan instellen.

Instellen van redenen van afwijzing

Hieronder zullen wij uitgebreid ingaan op hoe je die redenen precies instelt. Wanneer je voor het eerst een nieuwe template aanmaakt zal het onderdeel Workflow (hier staan de redenen gedefinieerd) er als onderstaand uit zien.

Om redenen toe te voegen klik je op Voeg reden voor afwijzing toe. In het dropdown menu zul je nu een aantal redenen zien staan welke standaard in Emply aanwezig zijn.

Je kunt deze redenen gebruiken of je klikt op Voeg nieuw toe om een eigen reden aan te maken. Wanneer je hierop klikt komt er onder het kopje Redenen voor afwijzing een nieuw veld Optie toevoegen bij.

Wanneer je dit veld selecteert kun je hier een tekst invullen en dit zal een van de redenen zijn waarmee je kandidaten kan afwijzen.

Indien gewenst kun je ook de volgorde van de redenen wijzigen. Hiervoor ga je met je muis op het icoontje staan met de drie streepjes (hamburger) en sleep je de reden naar een andere plek.

Indien je niet tevreden bent met een reden dan kun je deze ook uit de lijst verwijderen. Hiervoor klik je op de reden en klik je vervolgens op het rode kruisje om de reden te verwijderen.