Status kandidaten aanpassen

Wanneer je bij een vacature sollicitanten hebt is het belangrijk dat je weet hoe je deze kunt managen. De ene sollicitant gaat misschien door naar Eerste Gesprek en de ander wordt misschien afgewezen.

In dit artikel leggen we uit hoe je kandidaten qua status kan aanpassen, zodat ze in de juiste stap van jouw workflow staan.

Status kandidaten aanpassen via kandidaten overzicht

Om een kandidaat te verplaatsen naar een andere stap in je workflow, volg je onderstaande stappen:

• Ga naar de vacature waar het om gaat.
  • Selecteer de sollicitant waar het om gaat.

• Klik onderaan het scherm op Doorgaan.
  • Maak een keuze tussen Geschikt verklaren en Ongeschikt verklaren

• Selecteer de status welke je aan de sollicitant wilt geven. Bijv. 1e interview.

• Klik op Opslaan
  • Hoera! De sollicitant is verplaatst naar een andere stap binnen je workflow.

Status kandidaten aanpassen via kandidatenprofiel

De status van een kandidaat in het sollicitatieproces is ook aan te passen via hun kandidaatprofiel. Wanneer je een profiel zie je aan de rechter bovenkant de status staan. wanneer je daar op klikt zie je de opties ook staan en kun je klikken op wat de nieuwe status moet worden.