Kandidaten uitnodigen voor een gesprek

Wanneer je klaar bent met het selectieproces, bijvoorbeeld met behulp van zoeken en screenen, houd je een aantal kandidaten over die je wilt uitnodigen voor een eerste gesprek.

In dit artikel leggen we uit hoe je kandidaten kan uitnodigen voor een gesprek

Kandidaten uitnodigen voor een gesprek

Om kandidaten uit te nodigen voor een gesprek volg je onderstaande stappen

• Ga naar het Kandidaten tabblad bij de vacature waar het om gaat.
  • Selecteer de kandidaten die je wilt uitnodigen

• Klik onderaan de pagina op Plannen
  • Je komt nu in een scherm terecht waar je een aantal zaken moeten invullen

• Vul de volgende gegevens hierbij in
    • Type: selecteer of het om een on-site interview (op locatie) gaat of een telefonische interview
    • Titel: Geef de meeting een naam zodat je hem makkelijk kan herkennen in de agenda
    • Interviewers: Geef aan welke leden van het team het interview gaat houden
    • Duur: Geef hierbij op hoe lang het gesprek ongeveer zal duren.
    • Noot: hier kun je een notitie toevoegen
    • Evaluatie: Hier kun je een evaluatieformulier koppelen aan het gesprek.
  • Bij Tijdsloten klik je op Voeg tijdslot toe
  • Selecteer in de agenda op welke dagen en welke tijden je de kandidaten zou kunnen ontvangen.
  • Klik op Plan x tijdsloten
  • Klik op Doorgaan om naar de volgende stap te gaan
  • In het volgende scherm geef je aan of je zowel de kandidaat als de interviewer een bericht wilt sturen

• Klik op Bericht naar kandidaat of Bericht naar interviewer om te selecteren of je een e-mail en/of sms wilt sturen

• Klik E-mail en/of SMS open om een bericht te selecteren
  • Klik op Plannen en de berichten worden verstuurd
  • De ingeplande tijdsloten zie je nu ook onder de Agenda hangen