Een nieuwe talent pool aanmaken

Een project is een openstaande vacature of een talent pool waar je alleen of met meerdere mensen in kunt werken om de juiste kandidaat te vinden.

In dit artikel leggen we uit hoe je een nieuwe talent pool kan aanmaken.

Aanmaken van een talent pool

Om een talent pool aan te maken volg je onderstaande stappen:

• Klik linksboven in het menu en klik op Recruitment
  • Klik op Talent Pools
  • Klik op Aanmaken

• Selecteer een van de templates welke je hebt aangemaakt voor je talent pools. Indien je hier nog niets hebt staan moet je eerst een template voor je talent pools aanmaken. In het artikel Een vacature/talentpool template aanmaken lees je hoe je dit kunt aanmaken.
  • Klik op Doorgaan
  • In het volgende scherm zie je nu een onderscheid tussen twee tabbladen:
    • Instellingen Talent Pool
    • Screeningsvragen
  • In het tabblad Instellingen vacature kun je de volgende zaken aanpassen:
    Titel talent pool: Geef een naam op voor de talent pool

Externe titel: Hier geef je een externe titel op

Pipeline fases: Hier zie je de workflow welke uit de template is ingeladen

Basisinstellingen: Hier vul je een aantal standaard instellingen in

Afdeling: Om welke afdeling het gaat

Tags: Hier kun je de vacature nog voorzien van een tag (indien je dit wilt)

Bericht: Hier zie je welk bericht je hebt geselecteerd als bevestigingsbericht. Dit wordt ingeladen vanuit de template en kun je op deze pagina aanpassen

Kandidaten opties: Hier kun je een aantal instellingen aan- of uitzetten

Automatische registratie: Hier kun je aangeven of kandidaten automatisch opgeslagen moeten worden mits ze aan bepaalde criteria voldoen

In het tabblad Screeningsvragen zie je welke velden je sollicitatieformulier bevat en welke vragen je hebt toegevoegd voor de screening. Hier kun je nog aanpassingen doen aan je vragen

• Klik op Opslaan en de talent pool is opgeslagen

Overzichtspagina van talent pools

Nu je talent pool is opgeslagen staan we even stil bij wat je ziet op je overzichtspagina:

• Je ziet de talent pools als tegeltjes in het overzicht staan. Je kunt wisselen tussen deze tegelweergave of een lijstweergave door op de knoppen rechtsboven te klikken
  • Een tegeltje geeft allerlei informatie over de talent pool:

• Titel van de talent pool
    • Wel of niet gepubliceerd
    • Aantal ongelezen opmerkingen over de vacature
    • Aantal kandidaten afgehandeld
    • Medewerkers welke deelnemen aan de vacature
    • Aantal bezoekers op de talent pool
    • Aantal sollicitanten
    • Percentage conversie
    • Extra velden die ingesteld staan voor meer informatie (afdeling voorbeeld)
  • De pagina maakt een onderscheid tussen actieve en gearchiveerde talent pools
  • Je kunt een filter instellen op deze pagina zodat je naar de talent pools kan kijken op de manier die jij prettig vind.

Let op! De pagina zelf is ook nog aan te passen via het instellingen-icoontje rechtsboven.

Op deze pagina kun je aangeven waar je precies op wilt sorteren en dit staat standaard ingesteld op Conversie. Je zou hier bijvoorbeeld ook kunnen sorteren op andere velden. Je kunt hierbij ook aangeven of je oplopend of aflopend wilt sorteren.

Daarnaast kun je extra criteria toevoegen welke je meer informatie geeft bij de talent pools. Dit doe je via het stukje Criteria toevoegen.

Wanneer je klaar bent met sorteren en criteria’s toevoegen kun je ook de weergave opslaan. Hiervoor klik je op Weergave opslaan en de opgeslagen weergave zul je dan zien onder het kopje Opgeslagen weergaven.